Gesprek

Nieuw leven

Martijn Mulder

Hallo allemaal, hier een update over de stand van zaken. Ik heb al het nodige werk aan mijn andere ('eigen') websites afgerond. De komende maanden ga ik besteden aan het nieuw leven inblazen van Alex' website en community.

Het belangrijkste nieuws is dat ik over wil stappen op nieuwe software voor de community. De huidige software heeft een aantal nadelen:

- Het blijkt voor veel mensen moeilijk om account aan te maken of in te loggen (ik krijg hier regelmatig mails over, en Alex vroeger ook al)

- Er is geen mogelijkheid om een eigen portfolio op te bouwen

- Het kost mij een aardig bedrag per maand, en ik heb momenteel geen inkomsten uit de website

Ik heb besloten om de nieuwe software... zelf te gaan maken. Waar Alex een muurtje kon stucen, zijn zeilboot helemaal kon renoveren, zijn eigen auto kon repareren, en natuurlijk kon schilderen (wat ik allemaal niet kan), kan ik wél programmeren. Ik heb al een eigen ledenomgeving voor mijn andere websites. Die ben ik nu aan het ombouwen voor Schildervrienden. Ik heb ook een mooie nieuwe domeinnaam:

https://www.schildervrienden.nl

Als je op deze link klikt dan zie je al een voorproefje van het ontwerp. Ik denk dat mijn eigen syteem makkelijker werkt dan de huidige community, dus dat er een lagere drempel is voor nieuwe mensen.

Een van de andere voordelen is dat je straks (zoals jullie hebben gesuggereerd) alle schilderen van iemand bij elkaar kunt zien. Je kunt zelf zo ook een portfolio opbouwen van je eigen schilderijen met een eigen link die je kunt delen met anderen (ook als ze geen lid zijn).

De grootste uitdaging wordt om alle huidige schilderijen op deze community, én alle bijbehorende commentaren, te downloaden en over te zetten. Maar ik ben ook al bezig om daar een plan voor te maken. Daarna ga ik jullie allemaal laten weten hoe je op de nieuwe community kunt inloggen. Ik beloof dat dat heel makkelijk wordt 😄

Als dit allemaal klaar is dan ga ik de website zelf (https://www.schilderenmetolieverf.nl) opnieuw inrichten en bezoekers daar op de nieuwe community wijzen. Dat is natuurlijk het leukste gedeelte: een hoop nieuwe leden!

Groeten,

Martijn

< Terug

Reacties

 
wilmaaarts

Spannend! Ben benieuwd, succes Martijn!!

 
Cees van der Veen

Goed om te lezen Martijn. Mooi dat de domeinnaam toch nog vrij was en je daarmee verder kan gaan bouwen. Uiteraard ben ik bereid om het uit te testen, als je verder bent. Hoop dat er dan ook weer actiever wordt gepost, al moet ik bekennen dat ik er de laatste tijd ook niet heel actief in was. Maar dat komt vast weer, nu ik zelf ook weer de penselen heb opgepakt.

Groet en succes,

Cees

 
keeswilbrink

Beste Martijn, een nieuwe frisse start is alijd goed, fijn dat je de expertise in huis hebt om dit te bewerkstelligen, ik ben benieuwd naar het eindresutaat, in de tussentijd ga ik een kijkje nemen op de site in woording... tot binnenkort zou ik zeggen, groet Kees.

 
keeswilbrink

Beste Martijn, ik heb inmiddels een blik geworpen op onze ledenlijst die waarschijnlijk wel uptodate is, maar heb wel de indruk dat er veel slapende leden aangeschreven kunnen worden ( of een auto termijn inbouwen ) waarvan geen enkele inbreng of topic voorkomt op de site, dat zou misschien een actueel overzicht kunnen geven van actieve leden in deze club die daadwerkelijk een bijdrage leveren .

Misschien stoot ik met dit bericht veel mensen tegen de tenen, sorry daarvoor.

 
martijnmulder

Dankjewel voor het meedenken @keeswilbrink​. Als de nieuwe ledenomgeving klaar is om over te stappen dan ga ik inderdaad alle leden een aantal berichten sturen over de overstap. Op z'n minst moet iedereen die ooit een cursus gekocht heeft daar op de nieuwe omgeving weer kunnen. Hopelijk maakt dat ook weer een hoop slapende schilders wakker ;)

 
martijnmulder

De basisversie van de nieuwe community is klaar! Ik heb functionaliteit gemaakt om schilderijen te kunnen delen, en reacties bij schilderijen te geven. Alle gedeelde schilderijen komen automatisch ook in het persoonlijk profiel te staan. Jullie kunnen hier zien hoe het er uit ziet (klik op 'deel je schilderij'):

https://www.schildervrienden.nl

Ik heb TIJDELIJK een aantal van jullie schilderijen gebruikt om te testen. Deze haal ik natuurlijk weer weg zodra we live gaan.

De volgende stap is om alle bestaande accounts van de huidige community over te zetten, én alle schilderijen met bijbehorende commentaren. Dat wordt ws. de grootste technische uitdaging, maar ik ben bezig met een plan hoe ik dat ga aanpakken.

Ik hou jullie op de hoogte!


Wil je reageren? Log hier in of wordt hier gratis lid


< Terug