Gesprek

rechte lijnen in olieverf

guusjamin

Ik doe vaker replica's van schilders uit de periode rond 1850. Daarbij komen de strandtaferelen met bomschuiten redelijk veel voor.

Waar ik moeite mee heb is om de touwen die van de mast naar het schip lopen recht te krijgen.

Ik doe dit met een heel fijn penseeltje en verdunde olieverf, maar als de druk op het penseeltje veranderd krijg je verdikkingen in het touw.

Ook heb ik met een palletmes geprobeerd een rechte lijn te trekken maar dat was ook hopeloos.

Hoe krijg ik een goed resultaat? 

met vriendelijk groeten

Guus Jamin

< Terug

Reacties

 
josvandervenn

Beste Guus.  Ik schilder ook vaak oude taferelen, zoals de nachtwacht, ben nu bezig om Marten en Oopjen van Rembrandt te schilderen op doeken van 80x120. Wat betreft de dunne lijntjes schilder ik met een sleper 10/0 van Da Vinci.  (Martin Brinkhuis.nl) ik maak de verf water dun met sneldrogende medium nr.84 van talens. Rol mijn penseel horizontaal door de verf, let op dat je geen klonters aan het uiteinde van het penseel hebt zitten.  Dan trek ik met behulp van een schilder stok(bezemsteel) voor een vast hand, met de punt van het penseel een rechte lijn. Druk niet te hard, je mag het doek amper raken. Dan moet het zeker gaan lukken.    Hoop dat ik je heb kunnen helpen.    Hoor graag of dat het is gelukt.   Schildergroet Jos van der Venn.


Wil je reageren? Log hier in of wordt hier gratis lid


< Terug