Gesprek

Slecht nieuws over Alex

Martijn Mulder

Hallo allemaal,

Mijn naam is Martijn Mulder. Ik ben een vriend van Alex Mooyman, de oprichter van Schilderen Met Olieverf en van deze online community Schildervrienden.

Ik heb slecht nieuws. Alex is afgelopen zaterdagnacht overleden aan de gevolgen van kanker.

Alex heeft er voor gekozen om tijdens zijn strijd met deze ziekte hierover niets met jullie te delen. Hij was iemand die anderen niet graag belastte met zijn problemen. Wel heeft hij eind december, toen het einde in zicht was, een afscheidsbrief geschreven speciaal voor al zijn cursisten en leden:

http://schilderenmetolieverf.nl/a-letter-from-heaven/

Ik begrijp dat dit als een schok moet komen, zeker als je op Schildervrienden veel contact had met Alex. In dit topic kun je iets delen als je daar behoefte aan hebt. Ik beantwoord hier ook vragen.

Martijn

< Terug

Reacties

 
theoterhaar

Wat een schrik en een verlies. Jaren geleden Alex leren kennen en hij heeft me de kneepjes v/h schilderen bijgebracht. Veel succes Martin met het voortzetten van deze site.

 
bettieroos

Alex,

Bedankt voor alles wat ik van je geleerd heb, Veel schilderplezier in de hemel. Het zal er zeker kleurrijker worden.

Bettie

 
josvandervenn

Dat is schrikken. Bedankt voor jou grote inzet om jou kennis te delen met jou schildervrienden. Veel sterkte voor de nabestaande. 

Ruste in vrede.

Succes Martijn!

Jos van der Venn

 
adrihuisman573

Wat een verdrietig nieuws! Zelf ben - wegens ziekte van mijn partner - ik al enige tijd niet actief geweest op deze site, maar volgde de anderen en Alex' tips wel. Alex: Heel jammer dat ik je niet meer kan bedanken voor vele jaren schilderplezier en de fijne woorden die je op mijn persoonlijke pagina schreef. Naast de cursussen volgen was het zo leuk om ervaringen te delen met jou en de andere leden! Mijn condoleances aan zijn familie en vrienden, en Martijn: veel succes!

 
annelies

Ik schrik me werkelijk kapot. Er zijn afgelopen anderhalf jaar al teveel mensen om me heen overleden aan deze ziekte, ook mijn eigen broer. Wat sterk is Alex geweest. En wat naar dat hij zijn droom in Griekenland niet heeft kunnen beleven, hij was al zó dichtbij. De lessen van Alex zijn de eerste die ik heb gevolgd, hij heeft me op het pad van schilderen met olieverf gezet. Zijn laatste wens is dat wij bij hem blijven en hij bij ons. Fijn Martin, dat jij ervoor zorgt dat dat kan. Veel sterkte met het verlies van je vriend.

 
marjandetering

Lieve allemaal, 

Wat een ontzettend verdrietig nieuws over Alex. 

Ik heb veel van hem geleerd. En hoewel ik m niet persoonlijk kende ben ik toch van die man gaan houden. Wat een fijne en mooie lessen heeft hij gegeven ! 

Lieve Alex. Rust zacht ! 

Ik wens al zijn Familie en vrienden veel sterkte de komende tijd. 

RIP Alex 

Marjan

 
johnsprengers

Droevig nieuws.

Sterkte aan de nabestaanden en rust in vrede.

 
lydaakkermans

Hierbij wens ik familie van Alex ontzettend veel sterkte om dit verlies te dragen. Ook Martin bedankt voor jouw mail en fijn, dat je het werk van Alex door kunt geven. 

Ik heb veel geleerd en al schilder ik niet veel , ik bekijk nog vaak de lessen. Er gaat altijd een bepaalde rust van uit en ben blij, dat ik de les nog steeds kan openen. Rust zacht Alex

Lyda

 
jacquelinehiel

Heel erg verdrietig nieuws. Ik ben geschrokken. Sinds de eerste lockdown heb ik kennis gemaakt met schilderen via de online cursus van Alex. Ik heb door hem een nieuwe hobby gevonden. Daar ben ik hem heel dankbaar voor!

Martijn , wij gaan er samen voor om al het moois dat Alex voor ons heeft betekend voort te zetten.

Hartelijke groet,

Jacqueline

 
wilzwijnenburg

Ik heb hier bijna geen woorden voor. Zijn droom heeft hij niet waar kunnen maken. Ik heb het gevoel of ik een goede vriend verloren heb. Dat was Alex. Voor iedereen direct klaar staan. Had je een vraag.......binnen no time kwam er antwoord. Lieve Alex, rust zacht. Ik zal je nooit vergeten. Bij ieder schilderij ben je bij me. Martijn....sterkte. Fijn dat je zijn werk voortzet. Voor de familie, heel veel sterkte met dit vreselijke verlies.

 
jeanvercauteren

Dag Alex hierboven. Met verstomming geslagen om deze moedige afscheidsbrief van Jou te lezen. Jij was de eerste waar ik een cursus heb bij gevolgd en dat was mijn grondslag van het kunstschilderen, ik DANK je en ik hoop dat je daarboven nog een oogje  in het zeil houdt.

Martijn zal zeker je site in het leven houden en wij allen met hem.

Mijn innige medeleven een de familie in de diepe rouw die Jullie meemaken.

Jean

 
grietje

Wat een enorm verdrietig bericht. Enorm veel respect voor de wijze waarop Alex met zijn ziekte is omgegaan. Heel veel sterkte

 
theoklomberg

Oh, dit is schrikken !!!

Ik wens alle nabestaanden, vrienden en kennissen heel veel sterkte toe !!!!

 
Cees van der Veen

Geschrokt en bedroefd bereikte me vandaag dit onwerkelijke bericht van het overlijden van Alex.

Zo veel mooie plannen, zo veel hoop. 

Sinds mijn eerste penseelstreek begin 2017 heb ik me aangesloten bij Schildervrienden. 

Ik zal de adviezen van deze "Meester", die me zo vaak motiveerde om door te gaan, heel erg gaan missen. Schildervrienden voelt nu wat leeg, maar weet ik dat hij velen heeft weten te inspireren, waardoor we samen zijn wens om door te gaan met het tonen van onze werken in stand kunnen houden.

Martijn, dank je dat je dit voor hem en voor ons mogelijk maakt. 

Heel veel sterkte voor familie, (schilder)vrienden en allen die hem dierbaar waren.

Alex, schilder het mooie hiernamaals in je mooiste warme kleuren.

Cees van der Veen

 
ricbrijl

Aangeslagen en met verdriet om van jou Martijn te vernemen en dat Alex aan zijn Grote Reis is begonnen.

Dankbaar, dat Alex nog voor ons allen een Afscheidsbrief heeft geschreven - en dankbaar dat jij Martijn zo na bij Alex hebt mogen staan.

Alex heb ik ervaren als een Grote Geest, die het vermogen bezat om zich in te leven in zijn medemens en om deze medemens te steunen met raad en advies, doordrongen met compassie.

Hiermee doel ik niet alleen op raad en advies voor het schilderen, maar door correspondentie met Alex op het persoonlijke vlak hebben wij de diepere lagen van ons in wezen, door de openheid van Alex, zonder schroom met elkaar gedeeld - waarvoor ik Alex heel dankbaar ben.

Mijn oprechte deelneming aan de familie van Alex en aan jou Martijn.

Ik wens Alex een Goede Reis  en tot ziens !

 
jacquelinehoegendijkhof

Wat een droevig nieuws in deze toch al zo droevige tijd. Jammer ook dat Alex niet meer heeft kunnen genieten van het mooie Samos.  Mijn condoleances en veel sterkte voor familie en vrienden.

Martijn wens ik veel succes met het voortzetten van de site.

 
winnynab

Dit is schrikken,  wat een droevig nieuws!!  Ik wil alle familieleden van Alex sterkte en kracht wensen met dit grote verlies.

En Martijn ook sterkte en succes met het voortzetten!

Winny Nab

 
boudienabark

dat is schrikken zeg ,gecondoleer en heel veel sterkte voor fam en vrienden .Het was wel even schrikken de afsheidswoorden van alex,maar ook heel mooi .

boudiena

 
wilvanleeuwen

Rust zacht lieve Alex, de afscheidsbrief was mooi,

Veel sterkte voor familie en de nabestaanden.

Als laatste groet ik met een kort gedicht

Al heeft hij ons verlaten,

hij laat ons nooit alleen.

Wat wij in hem bezaten,

is altijd om ons heen.

Wil van Leeuwen

 
guusjamin

Dat is schrikken...zo onverwachts....mooie afscheidsbrief!!

Voorfamilie en vrienden veel sterkte!!

RIP Alex..

 
michlekoster-staalenhoef

Martijn

Allereerst gecondoleerd met het verlies van Alex.

Wat een droevig nieuws.

Ik was net lid geworden en las de mails en bekeek de filmpjes, verder was ik nog niet gekomen.

Dank je wel dat je dit alles wilde delen, al ken ik niemand verder persoonlijk het voelt toch als een schok.

Veel sterkte

Michèle

 
shahienmohamedradja

Je was hier op aarde een warme inspirerende man. Kleurrijk inspirerend, ik ben geraakt door je vertrek. Moge God bij je zijn en bij je nabestaanden.

 
carolbastings

Droevig nieuws.

Alex, bedankt voor wat je me leerde. Heel veel sterkte voor je nabestaande en allen die je liefhebben. Moge God aan je zijde staan.

Veel sterkte

 
bibiwillems

Ach jee. Ik heb ooit 1 cursus gedaan maar schrik hier echt van. Ook omdat ik net toevallig aan t zoeken was naar n advies voor donkere huidskleuren en dus net nog iets (ouds op internet) van Alex gelezen heb.

Heel triest. Heel veel sterkte?

 
ankiejochems

Ik schrik er ook heel erg van , gecondoleerd en heel veel sterkte !

 
maryhartman

Ja dat is schrikken , Ik had wel even tijd nodig om dit te laten dalen 

Aan ieder die van Alex hield gecondoleerd 

Alex heel veel  dank voor je lessen rust zacht 

Martijn veel succes met het voortzetten !.

Mary

 
rianhusson

Aan alle vrienden en bekende van Alex, gecondoleerd.

Wat een verschrikkelijk nieuws. 

Groet Rian

 
indra

Wat een droevig nieuws.

Heel veel sterkte gewenst voor de familie en vrienden van Alex.

Dank lieve Alex voor het nalaten van dit mooie platform.

Ik ga je fijne reacties op deze site missen..

?

 
wilmaaarts

Persoonlijk kende ik je niet maar je voelde toch "close", bedankt voor je mooie afscheidsbrief en je adviezen hier op deze site. 

Heel veel sterkte voor een ieder die Alex gaat missen.

Wilma

 
biancaknoester

Ach wat vreselijk, zo jammer hij was nog zo jong en vol met dromen. Ik wens zijn familie en nabestaanden veel sterkte. Dit is een groot gemis. B. Knoester

 
Ronald Boon

Erg geschrokken van dit droevige bericht. Het is leeg zonder hem, moeilijk te verwerken dit soort dingen, plotseling is hij er niet meer. Had hem graag nog willen ontmoeten. Het was wat stil de laatste maanden, dacht dat hij aan z'n huisje bezig was in Griekenland.

Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

 
rudydoclo

De juiste woorden kan ik moeilijk vinden...

Ik heb  geruime tijd geleden  Alex zijn site gevonden tijdens mijn zoektocht naar kennis i.v.m. schilderen met olieverf, en eigenlijk er verder niets mee gedaan... Het schilderen zelf werd door omstandigheden in de kast gezet...voor later...en dat later is nu geworden. Gisteren was het afscheid van een dierbare vriend, in Oktober gediagnosticeerd met een zeer agressieve kanker...59 jaar en in 4 maanden tijd gereduceerd tot een schim van wat hij was. Net als ik waren er periodes van totaal niks op doek zetten. Spiksplinternieuwe, nog ingepakte, allerlei formaten van canvas heeft hij aan mij nagelaten, alsook een berg aangebroken tubes Acryl en olieverf. We hebben nooit samen geschilderd...

Kans verkeken...wat jammer...net als dit droeve bericht van Alex.

Condoleances aan de nabestaanden plus een figuratieve Handshake aan Martijn, het is nobel wat je doet.

Aan allen op dit forum :" Carpe Diem"

Rudy

 
paulkennes

Met oprechte Deelneming,

Kende Alex al van 2014, en altijd uitgekeken naar zijn ideeën en vakkundige uitleg over schilder, wat ook één van mijn hobby's is.

Herinneringen worden gekoesterd,

soms met een lach, soms met een traan.

Maar vertrouw erop dat er een tijd komt dat het ook weer beter zal gaan.

Woorden kunnen een steun zijn,

maar 'is  de tijd die het verdriet verzacht.

Daarom voor nu heel veel STERKTE aan de vele vrienden en vooral aan de familie,

en voor de toekomst rust en kracht.

Paul

 
jankouseband

Ik ben na enige tijd weer begonnen met het schilderen en nu dit verschrikkelijke bericht.

Ik wens de familie en vrienden veel sterkte toe.

Jan 

 
rialijffijt-hoogstraten

Gecondoleerd allemaal

 
heidiluchies

Die kwam wel even binnen!

Ook al deed ik erg weinig met de crsus die ik had besteld, schrik ik hier toch van.

Ik wens de familie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Martijn succes!

Heidi

 
riamagielsen

Al heb ik me net opgegeven voor de kleurenmeng cursus schrik ik toch van het nieuws dat Alex overleden is.

Aan de berichten te zien moet het een fijne man geweest zijn die voor iedereen  met raad en daad klaar stond.

Hij zal zeker gemist worden.

Ik wens Martijn succes met de voortzetting van deze site.

Ria

 
ccboudewijns

Dag Martijn,

Van harte gecondoleerd met het overlijden van Alex. Heel veel sterkte gewenst,

met hartelijke groet, CC

 
advanschijndel

Oh wat schrik ik hiervan!!

Maak al een aantal jaren gebruik van Alex zijn lessen, kennis en uitleg op zijn topic site.

Ik wens zijn familie, vrienden en kennisen heel veel sterkte met dit grote verlies van een bijzonder mens.

Dat wij hem mogen herinneren als een grote kenner van zijn/onze hobby, telkens als wij onze schilderspullen ter hand nemen.

Martijn heel veel succes met de voortzetting van Alex zijn werk.

Ad van Schijndel

 
miekevandentol

Dag Martijn. In de eerste plaats wil ik jou en alle schilders vrienden condoleren met het overlijden van Alex.

Ik volg Alex en zijn lessen al vanaf 2016 maar heb door gezondheidsperikelen de laatste tijd niet zoveel meer geschilderd. Ik wilde, nu het weer een beetje beter met mij gaat de schilderskwast weer oppakken en lees nu tot mijn schrik over Alex zijn overlijden. Ik heb veel van hem geleerd en ben blij dat jij, Martijn de site van Alex in stand wil houden. Ik wens je daarbij heel veel succes.

Mieke van den Tol


Wil je reageren? Log hier in of wordt hier gratis lid


< Terug