Gesprek

feedback

wilmaaarts
29 juni 2021

Ik heb een vraag met betrekking op feedback geven op geplaatste werken.

Is het de bedoeling dat je alleen maar zegt dat je iets leuk vind of mag je ook (op een nette manier) tips geven?

De reden dat ik dit vraag is omdat ik op een in mijn ogen goed bedoelde en netjes geformuleerde feedback een reactie terug heb gekregen waar ik van schrok. Het kwam er op neer dat ik ongevraagd kritiek gaf en dat hij de kunstenaar is en niet gecorrigeerd wil worden. Hij vond dit beledigend. Mijn i.z. is dit toch een forum om iets van elkaar te leren? Ik vind het alleen maar fijn als ik tips krijg en dan kijk ik wel of ik ik er iets mee kan. Als dit niet mag of kan dan ga ik mijzelf van dit forum verwijderen wat ik jammer zou vinden.

< Terug

Reacties

 
jeanvercauteren
29 jun 2021 12:00

Dag Wilma,

Volgens mij is goed om tips te geven en opmerkingen te plaatsen. De kunstenaar doe er mee wat hij zelf wil. 

Ik persoonlijk hoe erg van reële reacties, men kan er soms iets van opsteken.

 
wilmaaarts
29 jun 2021 12:00

Bedankt voor je reactie. Zo denk ik er eerlijk gezegd ook over. Een frisse blik van iemand anders brengt je (mij) dikwijls op een beter niveau.

 
josvandervenn
29 jun 2021 12:00

Van mij mogen ze zeggen wat ze willen, ik kijk wel of dat ik er iets mee kan. 

Zijn het verbeter punten dan neem ik het graag aan, daarvoor zijn we schildervrienden.

 
wilmaaarts
29 jun 2021 12:00

Zolang het op een nette manier gebeurd is daar ook niets mis mee lijkt mij, alleen maar leerzaam. Bedankt voor je reactie. Ik ben blij dat anderen er ook zo over denken.

 
wilmaaarts
29 jun 2021 12:00

Ik hoop dat diegene dit ook leest en beseft dat ik alleen met goede bedoelingen heb gereageerd op zijn werk.

M.i. heb ik alleen maar positief gereageerd op zijn werk en aangegeven wat ik persoonlijk anders zou doen maar geen afbreuk op zijn werk heb geplaatst. Maar ja hij is "de kunstenaar".

Hierbij laat ik het maar moest het toch even kwijt

 
martijnmulder
30 jun 2021 12:00

Ik moedig het zeer aan dat de schilders in deze gemeenschap elkaar helpen. Dat is hoe Alex het voor ogen had, en nu hij er niet meer is is dat nog belangrijker dan voorheen. Een gemeenschap waar niemand actief is heeft geen waarde, dus ik ben heel blij met iedereen die hier regelmatig plaatst en reageert. Inderdaad op een respectvolle manier natuurlijk, maar dat is bij jou prima in orde.

Als een schilder geen behoefte heeft inhoudelijke opmerkingen dan mag diegene dat ook (wederom respectvol) aangeven.

Ik hoop dat dit zo voor iedereen duidelijk is.

 
wilmaaarts
30 jun 2021 12:00

Hallo Martijn,

Dank je voor je reactie, doet mij goed om te horen dat er idd ruimte is om op een respectvolle manier feedback te geven. Alex deed dit zelf ook en m.i. stimuleerde hij dat ook.

 
Cees van der Veen
30 jun 2021 12:00

Beste Wilma, de reactie verbaasde me ook, want het woord Schildervrienden zegt dat we vrienden in het schilderen zijn en dat kan je alleen zijn als je eerlijk en respectvol naar elkaar bent en elkaar helpt en dus feedback kan geven. Kritiek klinkt negatief, maar dat is dan ook net wat feedback niet is en ik ook nooit zo ervaar op dit forum. Dé reden dat ik dan ook altijd graag hier blijf komen om vooral ook te leren en inspiratie van en met elkaar op te doen. Een forum als deze mbt het schilderen heb ik niet kunnen vinden om het www.  Dus Wilma, blijf alsjeblieft op dit forum. Ik zie graag jullie werken, ik toon graag mijn werken en hoor graag jullie feedback, van beginneling tot prof.

 
wilmaaarts
30 jun 2021 12:00

Dank je Cees voor je lieve woorden en dat je het ook zo ziet. Doet me goed!


Wil je reageren? Log hier in of wordt hier gratis lid


< Terug