Gesprek

Is de cursus ook geschikt voor acrylverf

christimeenink

Hallo schildervrienden, ik denk erover om cursus 1 van Alex te gaan aanschaffen, maar werk met acryl. Weet iemand of deze cursus daar ook geschikt voor is? Qua onderwerpen lijkt dat wel zo te zijn, maar misschien zijn de technische details wel specifiek voor olieverf en kom ik er niet veel verder mee. Als iemand hier meer van weet dan hoor ik dat graag! Groeten, Christi

< Terug

Reacties

 
maryhartman

Hallo Christimeenink

Ik ben ook door een curcus aan te schaffen beter gaan schilderen

Ik schilder met acryl en waterdragende olie verf omdat het gezonder is

Ik zelf vind het schilderen het zelfde alleen acryl droogt sneller maar daar kan je weer mediums voor gebruiken . Olieverf moet langer drogen en kan je wel lekker door schilderen, Maar daar heb je ook weer mediums voor ,dus je kan gewoon een cursus aan schaffen , ga lekker alles uitproberen succes

 
Martijn Mulder

Dank je Mary! Ik heb n.a.v. jouw antwoord even gezocht en Alex zegt in een van zijn blogs dit over mediums en acrylverf:

Ook voor acrylverf is een medium te verkrijgen dat de droogtijd verlengt (retarder). Dit kan helpen om langer kleuren op het doek te kunnen mengen. Hierdoor krijgt acrylverf een klein beetje meer olieverf- eigenschappen.

https://schilderenmetolieverf.nl/olieverf-mediums/

 
christimeenink

Hallo Mary, dankjewel voor je snelle reactie! Je hebt me hiermee het laatste duwtje gegeven; ik ga de cursus aanschaffen. Ik dacht al dat het wel moest kunnen, fijn dat dat is bevestigd.

 
christimeenink

Hoi Martijn, fijn dat je dit nog opgezocht hebt ter aanvulling. Dit platform werkt als een trein! Dankjewel!


Wil je reageren? Log hier in of wordt hier gratis lid


< Terug